Mediateket

Välkommen till Mediateket!

Mitt i Enbacksskolan ligger Mediateket, det är vår samlingssal som till vardags fungerar som ett stort och fint skolbibliotek. Vi har många böcker så att alla elever ska kunna hitta något som de tycker om att läsa. Det finns lättlästa böcker för nybörjarna, bilderböcker, barnböcker, ungdomsböcker och facklitteratur för studier och nöjesläsning. Förutom böcker på svenska så finns i Mediateket även litteratur på elevernas modersmål och på de språk eleverna studerar i skolan.

Efter skoltid är det läxhjälp i Mediateket och på rasterna är det öppet för de äldre eleverna. I den stora lokalen finns det gott om plats för studier, enskilt eller i grupp, och många mysiga ställen för att sitta och läsa eller bara ta det lugnt.

I Mediateket arbetar Cilla Dalén, bibliotekarie, och Erik Immala, mediepedagog. De samarbetar med lärarna för att eleverna ska utveckla en god läsförmåga och för att eleverna ska lära sig använda informationsteknik på ett medvetet och källkritiskt sätt.