På Enbacksskolans mellanstadium står elevernas kunskapsutveckling i starkt fokus. Lärarna fokuserar inte bara på arbetet i klassrummet, ett rikt friluftsliv och olika studiebesök är också undervisning som innebär lärande genom upplevelser. Årskurs 4 startar höstterminen med grupputvecklande övningar i samarbete med närliggande naturskolan Eggeby gård. Årskurs 5 har som vana att åka på lägerskola med övernattning och i årskurs 6 organiseras en skidresa till Skattmansö.

Under tekniklektionerna laborerar eleverna med det mycket uppskattade Legoteknik materialet.
Vi samarbetar även med Kodcentrum, som organiserar en kodstuga på skolan. En gång i veckan, efter skoltid, får eleverna lära sig kodning i kodstugan där frivilliga volontärer som själva är yrkesverksamma programmerare inviger eleverna i kodspråket Scratch.

Läxhjälp erbjuds i skolans Mediatek tre gånger/vecka. Modersmålsundervisning ordnas efter skoltid för eleverna.

Eleverna får sina första betyg i årskurs 6.
I fliken till höger hittar du Skolverkets information om betyg i årskurs sex.